Pixie – dámske účesy v pánskom štýle

V posledných rokoch si ženy veľmi obľúbili krátke strihy, ktoré majú energickú iskru života a istú chlapčenskosť a zároveň sú aj veľmi dievčenské. Krátky zostrih odhaľuje krk, zátylok a uši, ktoré fungujú ako vábidlá pre mužov. Účes pixie je typický krátkym zostrihom po stranách, dlhšou ofinou a vlasmi zostrihanými na zátylku. Zadovážte si účes, ktorý nosila aj čarovná Audrey Hepburn.

Dlhé vlasy boli vždy známkou ženskosti. Bohužiaľ je s nimi veľké množstvo práce, často sú až nepraktické a hlavne nie každá žena si môže dlhé vlasy dovoliť. Naopak krátke vlasy sú známkou chlapčenského ducha a bláznovstiev. Zároveň je chlapčenský strih veľmi praktický, a to hlavne v lete. V posledných rokoch, kedy si ženy pixie obľúbili, sme sa presvedčili, že aj krátky zostrih môže byť veľmi roztomilý, dievčenský a zvodný.

dámske účesy v pánskom štýle pixieMichelle Williams s pixie účesom, © Getty Images, zdroj: www.elle.com

Pixie je typický krátkym zostrihom po stranách a dlhšou ofinou lemujúcou tvár. Vlasy sú zostrihané na zátylku a na temene tak vytvárajúce zaguľatené mikádo.

Krátky zostrih podľa tvaru tváre

Krátky zostrih pristane hlavne ženám a dievčatám s štvorcovou, oválnou alebo srdcovou tvárou. Ženy s hranatou tvárou by mali staviť na ofinu a stupňovitý zostrih, ktorý ich tvár zjemní a ony budú pôsobiť mladistvo a žensky. Úzke tváre potrebujú väčší objem, ktorý tvári dodá plnší a sympatickejší tvar. Srdcovitá tvár bude pôsobiť vyváženejšie, ak bude mať dlhšiu ofinu či aspoň pár prameňov siahajúcimi do čela. Nízke čelo opticky pretiahneme stupňovitou ofinou alebo vlasmi pevne sčesanými dozadu. Naopak, vysoké čelo ukryje dlhá ofina. A krátka ofina odvedie pozornosť od nosa.

Pixie zostrih podľa veku

Ženy v dvadsiatke si môžu dovoliť akýkoľvek zostrih. Väčšina žien nemá odvahu na skrátenie dĺžky vlasov. Boja sa, že nebudú vyzerať žensky alebo že im krátke vlasy nepristanú. Experimentovať s ostrihaním vlasov sa neoplatí, pretože sa ťažko vracia pôvodná dĺžka. Väčšinou však krátke vlasy pristanú skoro každej žene. Zvýraznia jej lícne kosti, oči a hlavne krk.

pixie účesy dámske

Dámske účesy v pánskom štýle – pixie cut pre mladšie ročníky. Účes: Peter Prosser and Sam Millard, © Andrew O’Toole, zdroj: www.hji.co.uk

V tridsiatke ženy často skracujú vlasy automaticky a každých pár rokov potom zhodia ďalších pár centimetrov. Ženám po tridsiatke pristanú skôr polodlhé strihy, ktoré sú variabilnejšie než pixie . Ženy okolo tridsiatky by mali voliť mikáda a zostrihy končiace pri ušiach.

Po štyridsiatke by mala žena voliť postupný zostrih, ktorý skryje stopy času. Tiež dlhšia ofina dodá na mladistvom vzhľade. V tomto veku by žena mala zabudnúť na geometriu a radšej voliť účesy asymetrické a vlnité.

Päťdesiatka veľmi krátkym zostrihom vôbec nesvedčí. Účes by mal byť naopak prepracovanejší a objemnejší.

dámsky účes pánskz štýl pixie cut

Amra-Faye Wright a jej dámsky účes v pánskom štýle pre ženy v zralom veku. © N/A

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *