3 triky pre dokonale prirodzené vlny

Vlnité vlasy sú stále hitom číslo jeden. Okrem precíznych kučier sú v obľube ležérne prirodzené vlny, a aj keď sa to nezdá, vytvorenie takto jednoducho vyzerajúceho účesu dá občas zabrať alebo nedopadne, tak, ako sme si predstavovali. Preto vám prinášame 3 triky, ako vytvoriť dokonale prirodzené vlny ľahko, rýchlo a efektívne.

Dokonale prirodzené vlny

Ako na dokonale prirodzené vlny? Ide to ľahko a rýchlo. © Maegan Tintari. Zdroj: www.flickr.com

Dokonale prirodzené vlny -Trik 1

Prirodzene vyzerajúci zvlnený účes sa najľahšie vytvorí pomocou vrkočov. Najjednoduchší spôsob, ako tento vzhľad vytvoriť, znamená umyť vlasy večer, zapliesť ich do vrkočov ľubovoľnej veľkosti (podľa toho, ako veľké vlnky chcete mať), zabaliť do uteráka a nechať cez noc uschnúť. Podobný výsledok môžete dosiahnuť, ak vlasy cez noc zapletiete do francúzskeho vrkoča.

Ak chcete okamžitý výsledok, zapleťte si umyté a vysušené vlasy do vrkočov a tie potom prechádzajte žehličkou na vlasy. Tento spôsob je o niečo menej šetrný a rozhodne sa nezaobíde bez ochranných prípravkov. Obe metódy každopádne dokážu vykúzliť krásne prirodzené zvlnenie. Po rozpletení stačí len prehrabať vlasy prstami alebo veľmi zľahka rozčesať a aplikovať sprej pre zvýraznenie vĺn.

Dokonale prirodzené vlny – Trik 2

Ak uprednostňujete používanie kulmy, zamyslite sa nad vhodnou investíciou do takéhoto nástroja. Pre začiatočníčky sú na použitie rozhodne jednoduchšie kulmy bez klipu, takže na ohrievajúcu sa časť stačí vlasy jednoducho namotať. Pomocou takejto kulmy sa ale bohužiaľ dá vytvoriť iba jeden typ vĺn, keďže u kulmy s klipom, ktorý vlasy zachytí podobne ako u žehličky na vlasy, existuje oveľa viac možností, napríklad vlnenie technikou figúry 8.

Avšak pre jednoduché, prirodzené zvlnenie môže bohato stačiť žehlička bez klipu. Veľmi jednoduchou a populárnou metódou je zviazanie umytých a vysušených vlasov do copu. Cop umožní ľahký prístup ku všetkým pramienkom a natáčanie tak ide rýchlo. Nakoniec stačí len opatrne stiahnuť gumičku a vlasy rozpustiť.

Dokonale prirodzené vlny – Trik 3

Žehličky na vlasy prinášajú obrovské možnosti. Môžete s ich pomocou vykúzliť naozaj najrôznejšie účesy od princeznovských lokní až po jemné zvlnenie. Veľakrát sa uvádza, že je lepšie vlasy pred samotným vlnením najskôr vyžehliť, pretože vyžehlené vlasy sú poddajnejšie a lepšie sa s nimi pracuje. Avšak dievčatám s veľmi jemnými alebo suchými vlasmi tento postup neodporúčame, pamätajte na to, že vlasy s každou tepelnou úpravou pomerne trpia.

Techník s pomocou žehličky je veľa. Rýchle a vhodné pre prirodzené zvlnenie je klasické obtočenie cez žehličku a skĺznutie po prameni dole. Ďalšou jednoduchou metódou je omotanie prameňa vlasov okolo dvoch alebo troch prstov, namotané vlasové koliesko sa z prstov stiahne a prejde žehličkou. Ak sa vám vlnenie zase toľko nedarí, dajte si záležať hlavne s jemným orámovaním okolo tváre, to je najdôležitejšia časť účesu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *