Účesy na Halloween

Pomaly sa blíži koniec októbra a s ním aj v našich končinách stále obľúbenejší Halloween. Ten sa spája nielen s “oslavou” toho nadprirodzeného, ale aj s párty, žúrmi a slávnosťami. Preto vám iste príde vhod, ak vám poradíme a inšpirujeme vás pri tvorbe účesu na halloweensku párty.

Účesy na Halloween

Na Halloween párty sa chodí zväčša v kostýmoch, v prezlečení s maskami, jednoducho úplne ináč ako v bežnom živote (ak nepočítame gothikov 🙂 tými sa môžete inšpirovať). K halloweenskym kostýmom zaiste patrí aj vhodný účes. Zvoľte si preto taký, ktorý sa hodí k vášmu štýlu oblečenia a kostýmu.

Keďže mužom stačí pridať k účesu melír alebo vhodný zostrih (či ako drakula dozadu ulízané vlasy), zameriame sa v tomto článku najmä na dámske účesy na Halloween. Muži nám isto prepáčia.

Dámske účesy na halloweensku párty

Ako už bolo spomínané vyššie, melír je dobrou metódou ako prispôsobiť svoj účes kostýmu, aby sme sa však vyhli všednosti, budeme potrebovať trochu inovácie:

  • Skúste si nafarbiť len jeden pramienok vlasov a následne pred tým ako pôjdete na párty si upravte vlasy dohora.
  • Ak máte nafarbené vlasy a plánujete sa ostrihať, ešte chvíľu počkajte a vyčarujte zaujímavý účes s farebným prechodom. Jednu stranu si nechajte takú aká je, na druhú stranu hlavy použite odlišnú farbu a medzi ne postupný prechod (niečo ako horizontálne ombre vlasy).
  • Cez Halloween sa taktiež strapatosti účesom medze nekladú.
  • Skúste si svoje dlhé vlasy na boku trochu zostrihať a pridať melír (ako na to sa môžete dočítať v našom článku Dlhé vlasy na boku zostrihané).
  • Vytvarujte si z vlasov postavičku, hlavu zvieraťa či iné “monštrum”.
  • Inšpirujte sa japonským štýlom účesov – harajuku (článok prinesieme neskôr).

Všetky tieto príklady nájdete v našej galérii na konci článku.

Parochne a umelé vlasy na Halloween

Účesy na HalloweenKvôli jednému dňu sa nám neoplatí úplne meniť tvar či farbu účesu. Toto došlo viacerým ľudom, ktorí s obľubou na tieto účely používajú parochne. Tie však nemusia byť najlacnejšie a preto je ešte vhodnejšou metódou použiť prameň umelých vlasov, ktoré dnes zakúpite hádam už takmer v každom väčšom nákupnom stredisku. Ak nie, zájdite si ku kaderníčke, určite vám pomôže; prípadne skúste pohľadať takto zameraný internetový obchod.

Pokiaľ ste výrobou kostýmu strávili veľa času a na účes vám už toľko neostalo, alternatívou k účesu môže byť nezvyčajný klobúk. Vyberajte hlavne podľa dizajnu, prípadne si upravte nejaký všedný, na hlave vám dokonalo sedieť nemusí. Je možné ho pripevniť na nadvihnuté vlasy.

Na záver len pripomenieme – nebojte sa experimentovať. Nie je príjemné stretnúť niekoho na ulici v rovnakom tričku, o to horšie je nájsť niekoho s rovnakým kostýmom či halloweenskym účesom v jednej miestnosti. Užite si tento “sviatok” a pripravte si halloweensky kostým s perfektným účesom. Čo vy viete, možno sa na vás usmeje šťastie a na párty stretnete svojho princa na bielom koni (zistite si však najprv kto sa skrýva pod kostýmom princovho koňa)…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *