4 pekné účesy pre krátke vlasy + návody

Účesy z krátkych vlasov nezaujmú každú ženu (alebo každého muža), no to neznamená, že nie sú atraktívne. Ženy s krátkymi vlasmi priťahujú submisívnejších mužov, samozrejme neplatí to na 100%. Keď sa už rozhodnete pre nejaký pekný účes z krátkych vlasov, môžete sa inšpirovať niektorým z týchto štyroch účesov.

1. Dámsky účes na ježka

Áno, aj dámy nosievajú takto krátke účesy. A nemyslite si, že len mužatky. Takýto krátky dámsky účes na ježka mala aj Natalie Portman, sexsymbol medzi herečkami (o ktorom sme mimochodom písali v tomto článku). Návod snáď nie je potrebné priveľmi rozpisovať – stačí vziať do rúk zastrihávač vlasov alebo holiaci strojček a máte vystarané.

2. Veľmi krátke mikádo

Mikádo účesy sú známe po celom svete. Teraz sa budeme zaoberať ich najkratšími variantami. Keďže je dĺžka vlasov pomerne krátka, nenechávajú nám príležitosť na kreácie, preto odporúčame vyhrať sa s ofinou. Ofinka pri mikáde je sexy a trendy, dokáže úplne zmeniť štýl účesu a aj z fádneho spraviť niečo extra. Obľúbenými sú šikmé ofiny, nerovnomerne prestihané alebo práve naopak, strih podľa “hrnca” a nagélované dopredu do čela. Vyberte si ten svoj štýl.

pekné účesy pre krátke vlasyKrátke mikádo so zošikmenou ofinou. © N/A

pekné účesy pre krátke vlasy

Krátke mikádo s ofinou do oblúka. © Karen Dodds, www.hji.co.uk

krátke vlasy účesy

Krátky mikádo účes s prestrihanou ofinou rôznej dĺžky. © Barry Jeffrey, www.hji.co.uk

3. Dámsky účes “na kohúta”

Účes “na kohúta”, lepšie povedané mohawk, je účes vhodný aj pre ženy. Pripravíte si ho tak, že si nanesiete stylingový gél na vlasy a hrebeňom ich zdvihnete smerom dozadu. Potom buď hrebeňom alebo rukami smerujete vlasy zo strán do stredu hlavy. Výsledný účes zafixujte lakom, aby sa vám nerozpadol. Takýto účes nosila Miley Cyrus alebo u nás istý čas Zdenka Predná.

dámske účesy pre krátke vlasyMiley Cyrus s účesom mohawk, © N/A

4. Účes s vystrihaným bokom

S týmto moderným, extravagantným a asymetrickým účesom ste sa mohli stretnúť na stránkach LosHairos v článku Dlhé vlasy na boku zostrihané. V móde je stále, no najprv porozmýšľajte, či ho naozaj tak veľmi chcete, pretože je náročnejšie sa dostať späť k rovnako dlhým vlasov. Väčšinou sa to rieši kompletným krátkym zostrihom, prípadne dodaním umelých vlasov.

ženy účesy krátke

Atypický účes s vystrihaným bokom hlavy. © neznámy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *