4 hezké účesy pro krátké vlasy + návody

Účesy z krátkých vlasů nezaujmou každou ženu (nebo každého muže), ale to neznamená, že nejsou atraktivní. Ženy s krátkými vlasy přitahují submisívnejších muže, samozřejmě neplatí to na 100%. Když už se rozhodnete pro nějaký pěkný účes z krátkých vlasů, můžete se inspirovat některým z těchto čtyř účesů.

1. Dámský účes na ježka

Ano, i dámy nosívají takto krátké účesy. A nemyslete si, že jen mužatky. Takový krátký dámský účes na ježka měla i Natalie Portman, sexsymbol mezi herečkami (o kterém jsme mimochodem psali v tomto článku). Návod snad není třeba příliš rozepisovat – stačí vzít do rukou zastřihovač vlasů nebo holicí strojek a máte vystaráno.

2. Velmi krátké mikádo

Mikádo účesy jsou známé po celém světě. Nyní se budeme zabývat jejich nejkratšími variantami. Jelikož je délka vlasů poměrně krátká, nenechávají nám příležitost pro kreace, proto doporučujeme vyhrát se s ofinou. Ofinka při mikádu je sexy a trendy, dokáže úplně změnit styl účesu a také z fádního udělat něco extra. Oblíbenými jsou šikmé ofiny, nerovnoměrně prostříhané nebo právě naopak, střih podle “hrnce” a nagelované dopředu do čela. Vyberte si ten svůj styl.

hezé účesy pro krátké vlasyKrátké mikádo se zešikmenou ofinou. © N/A

hezké účesy pro krátké vlasy

Krátké mikádo s ofinou do oblouku. © Karen Dodds, www.hji.co.uk

krátké vlasy účesy

Krátký mikádo účes s přostříhanou ofinou různé délky. © Barry Jeffrey, www.hji.co.uk

3. Dámský účes “na kohouta”

Účes “na kohouta”, lépe řečeno mohawk, je účes vhodný i pro ženy. Připravíte si ho tak, že si nanesete stylingový gel na vlasy a hřebenem jejich zvednete směrem dozadu. Pak buď hřebenem nebo rukama směřujete vlasy ze stran do středu hlavy. Výsledný účes zafixujte lakem, aby se vám nerozpadl. Takový účes nosila Miley Cyrus.

dámské účesy pro krátké vlasyMiley Cyrus s účesem mohawk. © N/A

4. Účes s vystříhaným bokem

S tímto moderním, extravagantním a asymetrickým účesem jste se mohli setkat na stránkách LosHairos v článku Dlouhé vlasy na boku sestříhané. V módě je stále, ale nejprve popřemýšlejte, jestli ho opravdu tak moc chcete, protože je náročnější se dostat zpět ke stejně dlouhým vlasům. Většinou se to řeší kompletním krátkým sestřihem, případně dodáním umělých vlasů.

ženy účesy krátké

Atypický účes s vystříhaným bokem hlavy. © neznámý

Příspěvek byl publikován v rubrice Dámské účesy a jeho autorem je michalman. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *