Jak si vybrat účes na svatbu? Poradíme vám!

Jaký účes na svatbu? Před touto otázkou stojí každá nevěsta. Rozhodnutí není jednoduché a je třeba zvážit několik aspektů, které mohou výsledný dojem z účesu podpořit nebo naopak potopit. Jak si tedy vybrat účes na svatbu jako nevěsta?

Účes na svatbu by měl ladit k šatům

Účes na svatbu by měl ladit se svatebními šaty nevěsty. Nejprve se vybírají šaty a až potom účes, který se jim přizpůsobí. Pro víceméně neformální svatby s šaty nejnovějších střihů, krátkými sukněmi nebo kalhotovými kostými se doporučuje moderní účes, může být ležérnější, obsahovat zářivé vlasové doplňky a pod. Dobrou volbou jsou dozadu nagelované vlasy nebo nezbedné kudrny. Pokud chystáte formální svatbu, na které jako nevěsta budete mít tradiční dlouhé šaty, vlečku a podobně, úžasně budete vypadat s vlasy vypnutými vzhůru.

Účes na svatbu s doplňky

Vlasové doplňky obzvláštní účes a některé z nich dokonce ke svatebním účesům patří. Příkladem jsou závoje, síťky, korunky, květiny, čelenky, klobouky a pod. O množství z nich jsme již na LosHairos psali. Každý z nich má svá specifika a zhodnotit byste měli i jejich vhodnost. Někdy je právě v jednoduchosti krása.

účes na svatbu jak vybratÚčes na svatbu se závojem a čelenkou, © BHLDN.com

Vlasové doplňky by měly ladit s šaty i účesem. Pokud máte například svatební šaty s krajkou, vhodným doplňkem může být závoj se stejnou nebo podobnou krajkou. Pokud mají vaše šaty nějaký výrazný prvek, vlasový doplněk by neměl od něj odvádět pozornost.

Pokud přemýšlíte o vlasových doplňcích do účesu na svatbu, jistě vám přijde vhod seznam článků na toto téma, dříve publikovaných na LosHairos:

Další faktory při volbě účesů na svatbu

Vlastní představa o dokonalé svatbě začíná již v mládí. Časem se tento obraz rozjasňuje, zdokonaluje, zvýrazňují se detaily. No někdy přijde nabídka k sňatku tak nečekaně, že je člověk rád, když se vše stihne. Může se proto klidně stát, že právě máte krátké vlasy, ale vždy jste snili o tom, že je jako nevěsta budete mít dlouhé. Naštěstí to v dnešní době již není problém a můžete si dát vlasy prodloužit či použít clip-in vlasy. Pravdou však je, že i s krátkými vlasy můžete mít účes, který se bude líbit jak vám, tak i ženichovi.

jaký účes na svatbu volba

Moderní účes na svatbu, © N/A

Při konečné úpravě vlasů a těsně před obřadem byste neměli zapomenout zkontrolovat zda vlasy drží tvar, nevyčnívají nechtěné pramínky bokem nebo zda jsou vlasové doplňky na správném místě. Dobrým pomocníkem se stává lak na vlasy, proto jej mějte vždy po ruce.

Držíme vám palce při volbě účesu na svatbu. A užijte si tento neopakovatelný zážitek, jakým svatba dozajista je, ať už máte vlasy jakékoliv.

Příspěvek byl publikován v rubrice Svatební účesy a jeho autorem je michalman. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *