Skvělé dámské účesy s ofinou

Pokud si porovnáte účes s ofinou a bez ofiny, zjistíte, že je mezi nimi značný rozdíl. Dámské účesy s ofinou mají totiž takovou vlastnost, že změní vzhled ženy během okamžiku. Pokud tedy toužíte po změně, ale nevyžadujete nic radikálního, zkuste si pohrát s ofinou. V tomto článku vám poradíme jak na úpravu ofiny, co s ní a ukážeme vám příklady a inspirace ve fotogalerii.

K jakým obličejům pasuje účes s ofinou?

účesy s ofinou rovnou do bokuOfina mění celkový vzhled člověka i proto, že zkracuje tvář. Hodí se hlavně ženám s delší tváří, prodlouženými rysy, delším nosem. Pokud se zajímáte o podrobnější informace o tom, jaká ofina se hodí k vaší tváři, přečtěte si o dámských účesech podle obličeje. Zde pouze shrneme pár pravidel.

Pokud máte oválný obličej, hodí se vám krátké ofiny nebo pro delší vlasy ofiny do boku. Pokud je váš obličej kulatý, ofiny raději nenoste. Pro ženy se čtvercovým obličejem doporučujeme delší ofiny (i když máte krátký účes), případně postupně zešikmené nebo nošené do jedné strany. Pokud máte obdélníkový obličej, ofina je pro vás téměř nezbytností. Svědčí vám asymetrické ofiny, rovné ofiny, ale například i kudrnaté. Dámy s trojúhelníkovým obličejem si oblíbí nosit účesy se šikmou ofinou, při krátkých vlasech však ofinu nedoporučujeme. Srdcový typ obličeje je velmi vzácný, proto máte výhodu jedinečnosti, pokud takovou tvář vlastníte. Hodí se vám jemné, prostříhané ofiny do boku. I pro vás platí omezení při krátkých účesech – raději bez ofiny.

Při účesech s ofinou také platí, že pokud máte řidší vlasy, krásnější vzhled účesu dosáhnete kratší ofinou a při objemnějších účesech zas delší, směřující do strany.

Účesy s rovnou ofinou

Rovná ofina zkracuje tvář nejvíce. Čím kratší vlasy máte, tím kratší ofinu volte. Omezením délky ofiny je vaše čelo, nechcete přece, abyste nic neviděli. Proto nejdelší ofina bude sahat po obočí.

dámské účesy s ofinou

Polodlouhý mikádo účes s rovnou ofinou, © N/A

Účesy s ofinou do šikma

Šikmá ofina vám dodá energičtější vzhled. Je velmi vhodná při krátkých mikádo účesech. Šikmo ostříhat ofinu tak, aby byla dokonalá, je náročnější, obraťte se raději na kadeřnický salon. Můžete si namísto zešikmení udělat “schody”, nemluvě o možném vypíchnutí oka nůžkami.

Účesy s dlhšou ofinou do boku

Jestli máte ofinu pod úroveň obočí, automaticky si ji budete česat stranou, aby vám nepřekážela. Ofina do boku se hodí k oválnějším prvkům vašeho obličeje. Prakticky je jedno, do které strany si ji budete česat, ale říká se, že člověk má hezčí jednu stranu obličeje. Pokud se vám zdá, že jste krásnější zleva, ofinu si češte doprava, aby vám ta strana vynikla; a naopak.

účesy s ofinou do boku Selena Gomez

Selena Gomez s účesem s ofinou do boku, © N/A

Jak vidíte, účesy s ofinou přinášejí nekonečnou variabilitu, která vás nepřestane nudit. Nezapomeňte si vždy zafixovat tvar ofiny buď lakem nebo gelem na vlasy.

Příspěvek byl publikován v rubrice Dámské účesy a jeho autorem je michalman. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *